reklame
Menu
Skal du kjøre på en slik etter en tur på byen, bør du være skjerpet. Nå må alle klare et reaksjonsspill for å låse opp sykkelen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Sparkesykkelselskap vil stanse fyllekjøring med reaksjonstest

En reaksjonstest blir obligatorisk for å få åpnet Vois elsparkesykler om natten i helgene. Målet er å redusere fyllekjøring.

Av NTB | 12.09.2020 02:38:12

Ulykker og naturkatastrofer: Tall fra Oslo Skadelegevakt viser at 40 prosent av elsparkesyklistene som skadet seg så mye at de måtte på legevakten, var ruspåvirket.

Nå innfører Voi «reaksjonslås» i helgene for å stanse kjøring i ruspåvirket tilstand, melder Aftenposten.

For å få åpnet opp elsparkesykkelen om natten i helgene, må man klare et spill i appen som sjekker hvor fort man reagerer.

– Vi gjør reaksjonstest obligatorisk om nettene i helgene, sier Christina Moe Gjerde, som er norgessjef i Voi.

Hun sier reaksjonstesten er et tiltak de kan teste og måle effekten av. Det er ikke aktuelt å stenge for utleie om natten.

– Det ville straffe flertallet som ikke velger å kjøre i fylla, sier hun.

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) mener likevel det beste hadde vært om det ikke gikk an å bruke elsparkesyklene nattetid.

– Så lenge ikke alle utleie-sparkesykler har «alkolås», mener jeg at nattestenging er bedre for å stanse farlig og ulovlig ruspåvirket kjøring, skriver hun i en epost til Aftenposten.

(©NTB)

Flere nyheter: