Menu
Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet, retter krass kritikk til strømselskapenes praksis. Skjermbilde fra NRK.

Spar opp til 10.000 ved å skifte strømleverandør

Strømselskap lokker med gode tilbud og flytter deg senere over på dyrere avtaler. Det fremkom i et debattprogram på NRK. Haugaland kraft er blant selskapene som får kritikk. Nå finnes et alternativ.

Av Egil M Solberg | 14.02.2021 10:30:10

Strømpris: Innledingsvis i NRK-programmet blir det opplyst at du kan spare 10.000 kroner i året ved å skifte strømleverandør.

En rekke strømselskaper opererer med hemmelige priser, som gjør at kundene må betale en høyere regning enn forespeilet, det skriver forbrukerrådet på sine nettsider.

Forbrukerrådet klager nå avtalene inn for brudd på både markedsføringsloven og angrerettloven. Haugaland Kraft er blant selskapene som er klaget inn.

Torsdag ble strømselskapene grillet i et debattprogram på NRK.

En ny måte å kjøpe strøm på

Selskapet Tibber tar i bruk teknologi for å kjøpe og selge strøm. På den måten kan de tilby strøm uten påslag i prisen. Det eneste du betaler er 39 kroner i medlemskap.

– De gamle strømselskapene er dinosaurer. Gamle tunge organisasjoner som er kostbare å drive. Strømselskapene er ikke noe mer enn fordyrende mellomledd, sier Edgeir Aksnes i Tibber.

Tibber tilbyr strøm til innkjøpspris.

– Du kan spare mye penger og være trygg på at ingen tar noe påslag eller endrer avtalen din. Strømprisen følger spotpris fra Nord Pool pluss maks 1 øre per kWt som utelukkende går til å dekke avgifter og lovpålagte elsertifikater, sier Aksnes.

Han viser også til at de ikke har telefonselgere som mottar provisjon på å selge strøm til høyest mulig pris.

– Med ufine salgsmetoder lokker deg inn på dyre strømavtaler, sier han til Radio Haugaland.

Med Tibber må du selv besøke nettsiden eller laste ned deres app fra AppStore eller GooglePlay for å bli kunde.

Hør innslaget fra vår podcast

Flere nyheter: