Menu
En soldat som ble såret i angrepet, behandles på et militærsykehus i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou. Ifølge den spanske regjeringen ble to spanske journalister drept i angrepet, mens sikkerhetskilder sier at også en ire ble drept. Foto: Sam Mednick / AP / NTB

Spanske journalister ble drept i Burkina Faso

To spanske journalister er drept i et angrep i Burkina Faso, bekrefter Spanias regjering. Ifølge sikkerhetskilder er ytterligere én vestlig statsborger drept.

Av NTB | 27.04.2021 16:25:58

Økonomi og næringsliv: De to journalistene, som er fra Nord-Spania, arbeidet med en dokumentarfilm i det vestafrikanske landet da de havnet i et bakholdsangrep.

– De verste nyhetene har blitt bekreftet. Alle våre kondolanser går til slektningene og vennene til David Beriáin og Roberto Fraile, som ble drept i Burkina Faso, tvitrer Spanias statsminister Pedro Sánchez.

Beriáin var 43 år gammel, mens Fraile var 47, ifølge nyhetsbyrået AP.

De to ble meldt savnet mandag og skal ifølge Spanias utenriksminister Arancha González Laya ha reist sammen med en gruppe på rundt 40 personer da de ble angrepet.

Også en irsk statsborger og en person fra Burkina Faso skal være savnet etter angrepet, som militante islamister mistenkes for å ha stått bak.

– Det er et farlig område, hvor terrorister, banditter og jihadister ofte opererer, sa González Laya.

– Det er svært uheldig, men de tre vestlige ble henrettet av terrorister, sier kilden, ifølge AFP med henvisning til de to spanjolene og den irske mannen.

Irlands utenriksdepartement sier til nyhetsbyrået AP at de er «klare over rapportene og opprettholder tett kontakt med internasjonale partnere i forbindelse med situasjonen på bakken».

Flere andre skal ha blitt såret da gruppen med soldater, skogvoktere og utenlandske journalister ble angrepet, deriblant lokale soldater som forsøkte å beskytte utlendingene.

Sánchez hyller videre dem som «i likhet med dem, gjør modig og uunnværlig journalistikk fra konfliktområder».

En høytstående sikkerhetskilde opplyser til nyhetsbyrået AFP at tre vestlige statsborgere, som var meldt savnet etter angrepet, ble likvidert.

(©NTB)

Flere nyheter: