Menu
Casper Ruud er klar for 3. runde i Roland-Garros for tredje år på rad. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Spansk talent venter Ruud i Paris

Casper Ruud møter spanske Alejandro Davidovich Fokina i 3. runde av Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

Av NTB | 02.06.2021 17:08:23

Sport: Det er klart etter at Fokina vant en intens og spennende kamp mot nederlenderen Botic van der Zandschulp onsdag. Han trengte fem sett for å vinne 6-4, 6-4, 5-7, 2-6, 6-4.

Kampen varte i tre timer og 45 minutter, og det er ikke noen fordel for spanjolen foran møtet med Ruud.

Fokina er nummer 46 på ATP-rankingen, mens van der Zandschulp ligger på 154.-plass. Casper Ruud er rangert som nummer 16 i verden og 15.-seedet i Roland-Garros.

– Han er en bra spiller som har spilt mye på grus. Jeg har møtt ham én gang før, for et par år siden, og da gikk jeg seirende ut av en tøff duell, sier Ruud til NTB om Fokina.

Ruud slo selv polske Kamil Majchrzak i strake sett (6-3, 6-2, 6-4) onsdag og fikk slik sett en ganske overkommelig vei videre fra 2. runde i storturneringen.

Allerede torsdag skal Ruud i aksjon igjen på rødgrusen i Paris. Da er det 1. runde i doubleturneringen, der han spiller sammen med serbiske Miomir Kecmanovic. De møter amerikanerne Austin Krajicek og Tennys Sandgren i dagens 2. kamp på bane 3, altså tidlig torsdag ettermiddag.

– Det blir en tøff kamp, men jeg tror det blir en kamp der man kan få spille litt om poengene. Jeg føler at jeg vil trives med det fordi jeg kanskje vil få en del baller å spille om. Det er det jeg prøver å oppnå på grusen, at jeg kan få spille om så mange poeng som mulig, fortsetter nordmannen.

Kampen mellom nordmannen og Fokina spilles trolig fredag. Vinneren møter italienske Fabio Fognini eller argentinske Federico Delbonis i 4. runde. Fognini er 27.-seedet og er den første seedede spiller Ruud kan møte i turneringen.

(©NTB)

Flere nyheter: