Menu
Uefa-president Aleksander Ceferin tordnet mot den europeiske superligaen. Nå har forbundets behandling av de tolv storklubbene i ligaen havnet på EU-domstolens bord. Foto: Richard Juilliart / Uefa via AP / NTB

Spansk rett ber EU-domstolen vurdere om Uefa begår maktmisbruk overfor superliga-klubber

En domstol i Madrid har bedt EU-domstolen ta stilling til om Uefa og Fifa har misbrukt sin posisjon i behandlingen av utbryterligaen Super League, melder AFP.

Av NTB | 13.05.2021 13:24:33

Sport: Det franske nyhetsbyrået har fått innsyn i rettskjennelsen fra domstolen i Madrid. Den ber om en avklaring om EU-regelverket som forbyr monopoler, også kan gjelde for styrende organer i europeisk og global fotball når det kommer til superliga-saken.

Onsdag ble det kjent at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har åpnet etterforskning av de tre klubbene som stadig ikke har meldt seg ut av superligaprosjektet: Barcelona, Real Madrid og Juventus.

Fra før har Uefa bestemt seg for å bøtelegge de ni klubbene som raskt trakk seg ut av det omstridte prosjektet. De er ilagt en bot tilsvarende fem prosent av inntektene fra én sesong med europacupkamper.

President Gianni Infantino i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har også fordømt superliga-prosjektet, men han har manet til varsomhet når det kommer til sanksjoner.

(©NTB)