reklame for Sheiken Bowling
Menu
Minst 23 mennesker omkom da flere hundre migranter, de fleste av dem unge menn fra Sudan, forsøkte å ta seg over grensegjerdet mellom Marokko og den spanske eksklaven Melilla 24. juni i år. Foto: AP / NTB

Spansk politi har avsluttet etterforskningen etter Melilla-tragedien

Spansk påtalemyndighet har avsluttet etterforskningen av hva som skjedde da minst 23 migranter mistet livet på grensa til den spanske eksklaven Melilla i juni.

Av NTB | 23.12.2022 21:55:30

Politikk: Flere hundre migranter, de fleste av dem unge menn fra Sudan, forsøkte å ta seg forbi grensegjerdet som skiller Marokko og Melilla 24. juni i år. Ved en av overgangene ble de møtte med tåregass, og marokkansk politi aksjonerte deretter for å drive dem vekk fra området.

Minst 23 mennesker omkom i panikken og trengselen som oppsto, men både Spania og Marokko har avvist all kritikk og nekter for å ha opptrådt uforsvarlig.

Spanias regjering har også understreket at dødsfallene fant sted på marokkansk jord.

– Ingen mistet livet på spansk jord, har Spanias innenriksminister Fernando Grande-Marlaska slått fast.

Ifølge den statlige spanske TV-stasjonen RTVE har spansk politi nå avsluttet etterforskningen og konkludert med at de spanske sikkerhetsstyrkene i Melilla ikke kan lastes for det som skjedde.

Spansk påtalemyndighet mener at det hele skjedde så raskt at de spanske sikkerhetsstyrkene ved grensegjerdet ikke rakk å innse hvor farlig situasjonen var før det var for sent.

Amnesty International mener på sin side at de spanske grensevaktene må ta sin del av skylden for tragedien.

(©NTB)

Flere nyheter: