reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marokko er videre i fotball-VM etter de slo ut Spania på straffer. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB.

Spansk fiasko i VM – ute i straffesparkkonkurranse på grunnlovsdagen

Det ble ingen festdag for spanjolene som røk ut på grunnlovsdagen deres av fotball-VM på straffer mot Marokko.

Av NTB | 05.12.2022 19:16:59

Sport: Achraf Hakimi satte den avgjørende straffen for Marokko, som møter vinneren av åttendedelsfinalen mellom Portugal og Sveits. Den kampen spilles 20.00.

Det ble en tett og jevn førsteomgang uten de aller største sjansene. Det ble heller ingen mål i andre omgang. Dermed fikk de oppmøtte tilskuerne på Al Rayyan stadion 30 minutter mer med VM-fotball.

I ekstraomgangene var det Marokko som var nærmest en scoring, men en årvåken Unai Simón sikret straffesparkkonkurranse for spanjolene.

Dermed kunne Hakimi gå fram til krittmerket å sende marokkanerne videre i mesterskapet.

– Det var synd, det ble avgjort på straffer på den verst tenkelige måten. Det var komplisert, det kostet oss mye, vi prøvde å slite dem ut, snu dem og finne mellomrom … Vi manglet flaksen til slutt, sier Spania-kaptein Sergio Busquets, ifølge Marca.

– Nå er det viktigste laget, og ikke meg. Det blir en vanskelig natt og vi må stå opp og bruke erfaringen vår, fortsetter han.

Mens Abdelhamid Sabiri og Hakim Ziyech satte Marokkos to første straffer, bommet Spania på alle sine tre forsøk. De som misset på straffene var innbytterne Pablo Sarabia, Carolos Soler og kaptein Sergio Busquets.

(©NTB)