Menu
Jesus Herrada vant den sjuende etappen av Vuelta a Espana. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Spansk etappeseier i Vuelta a España

Den spanske Cofidis-rytteren Jesus Herrada vant spurten på den sjuende etappen av Vuelta a España. Han tok dermed karrierens andre etappeseier i rittet.

Av NTB | 26.08.2022 17:40:49

Sport: Herrada syklet i et femmannsbrudd som gikk helt inn til mål. På oppløpet vartet spanjolen opp med en imponerende sluttspurt og kom seg over målstreken like foran italienske Samuele Battistella.

Den spanske etappevinneren vant den sjette etappen i Vuelta a Espana i 2019.

I tillegg til Herrada og Battistella var Fred Wright (Bahrain – Victorius), Jimmy Janssens (Alpecin-Deceuninck) og Harry Sweeny (Lotto Soudal) en del av bruddet.

Den belgiske Quick-Step-rytteren Remco Evenepoel beholder ledertrøyen. Han har syklet de første sju etappene på litt over 25 timer og 21 minutter.

Irske Sam Bennett innehar den grønne poengtrøya og kom først i mål av hovedfeltet.

Vuelta a España er et treukersritt som sykles over 21 etapper. Lørdag går etappen fra La Pola Llaviana til Colláu Fancuaya.

Slovenske Primoz Roglic har vunnet de tre siste årene og jakter å bli den første til å vinne fire på rad. Han har 1.01 minutter opp til Evenepoel.

Det er to norske ryttere med i rittet. Carl Fredrik Hagen endte på 77.-plass, mens Jonas Iversby Hvideberg havnet som nummer 132.

(©NTB)

Flere nyheter: