Menu
Real Madrid-president Florentino Pérez og de andre utbryterne har fått medhold i en spansk rett som mener at Uefa og Fifa ikke har lovhjemmel til å straffe de involverte i opprettelsen av Super League. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB

Spansk domstol forbyr Uefa og Fifa å gripe inn mot superligaen

En domstol i Madrid forbød tirsdag Uefa og Fifa å gripe inn mot planene om en europeisk superliga i fotball eller å straffe de involverte.

Av NTB | 20.04.2021 18:19:22

Sport: Retten kom i en foreløpig kjennelse til at det ikke finnes lovhjemmel for å bremse opprettelsen av utbryterligaen, eller for å sanksjonere klubber, spillere eller ledere.

Tre spanske klubber er med i superligaplanene, i tillegg til seks engelske og tre italienske. Saken er ennå ikke rettslig behandlet i Storbritannia eller Italia.

Den spanske kjennelsen sier at både det europeiske og det globale fotballforbundet skal avstå fra tiltak som direkte eller indirekte hindrer opprettelsen av Super League.

Domstolen instruerer også Uefa og Fifa å unnlate å «forberede, oppmuntre til eller iverksette disiplinære tiltak mot klubber, spillere eller ledere» involvert i den planlagte ligaen.

Uefa og Fifa har truet med å utelukke alle de tolv klubbene. Også nasjonale myndigheter, nasjonale fotballforbund og ligaer vurderer straffereaksjoner mot klubbene.

(©NTB)