Menu
Sevilla-spiller Joan Jordán ble truffet av en gjenstand kastet fra tribunen i byderbyet mot Betis. Her er han i aksjon i en seriekamp mot Barcelona. Foto: Angel Fernandez, AP / NTB

Spansk cupkamp avbrutt etter skandalescener

Den spanske cupkampen i fotball mellom byrivalene Betis og Sevilla ble stoppet etter at en gjenstand kastet fra tribunen traff gjestenes Joan Jordán i hodet.

Av NTB | 15.01.2022 23:52:19

Sport: Den avlange gjenstanden traff Jordán mens Betis holdt på å feire Nabil Fekirs utligning direkte på hjørnespark i det 39. minutt. Noen minutter tidligere hadde Papu Gómez scoret for Sevilla.

Jordán, som er midtbaneanker i Sevilla-laget, falt om og holdt seg til hodet. Han ble hjulpet på beina og støttet ut av banen. Rett etter ga dommeren beskjed om at begge lag skulle gå i garderoben.

Om lag en halv time senere meldte Spanias fotballforbund på Twitter at kampen ikke ville bli satt i gang igjen lørdag.

– Vi fordømmer alle former for vold på banen, sto det.

Spanske medier, blant dem Marca, har publisert bilder av gjenstanden som traff Jordán. Det er en stang eller stav som er om lag en meter lang.

Flere spanske medier melder at personen som kastet gjenstanden er identifisert og pågrepet av politiet.

Fekir slo an tonen for lørdagens oppgjør da han sekunder etter avspark stemplet Gómez på foten.

Det er ennå ikke avgjort hvordan vinneren av cupduellen skal kåres.

Jordán klaget ifølge Marca over kraftig hodepine og er sendt til sykehus for undersøkelser.

Nabooppgjøret i Sevilla er kjent som Spanias heteste byderby, og det har vært stygge scener også tidligere. I 2007 fikk Sevilla-trener Juande Ramos en flaske i hodet, kastet av en Betis-tilhenger.

(©NTB)