Menu
Thiago og de andre spanske landslagsstjernene ble vaksinert fredag. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Spanias EM-tropp har blitt vaksinert

Etter et par smittetilfeller i den spanske EM-troppen har spillerne blitt vaksinert. Spania EM-åpner mot Sverige på mandag.

Av NTB | 11.06.2021 13:37:38

Sport: – Spillerne som er innkalt til EM, har blitt vaksinert mot covid-19 fredag, heter det i en uttalelse fra Spanias Fotballforbund (RFEF), ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fotballforbundet fikk først nei da de spurte den spanske regjeringen om vaksine da troppen ble kunngjort i mai, men etter smittetilfeller i troppen den siste uken fikk det spanske landslaget godkjent forespørselen om vaksine.

Sergio Busquets testet positivt for koronaviruset på søndag, og det førte til at spillerne måtte trene individuelt. Dermed stilte Spania til generalprøven mot Litauen med U21-troppen.

Etter at også forsvarsspiller Diego Llorente testet positivt, ble det kalt inn seks nye spillere til reservetroppen, i tillegg til elleve spillere fra U21-laget.

Både Busquets og Llorente er fortsatt i den spanske troppen. Llorente har testet negativt to ganger etter den positive prøven, som kan ha vært en såkalt «falsk positiv».

(©NTB)

Flere nyheter: