reklame
Menu
En hjemløs mann sitter på en murkant i en folketom gate i Barcelona. Alle som ikke har nødvendig ærend ute, må holde seg hjemme. Men ikke alle har et hjem å holde seg inne i. Foto: AP / NTB scanpix

Spania forlenger koronarestriksjoner til 9. mai, men barn skal få frisk luft

Spania forlenger den omfattende nedstengningen av landet fram til 9. mai, men barn skal få komme ut i frisk luft igjen, opplyser statsminister Pedro Sanchez.

Av NTB | 19.04.2020 01:47:54

Medisin og helse: Selv om nedstengningen fortsetter vil restriksjoner på bevegelsesfrihet bli litt lettere fra 27. april, hovedsakelig for å la barn får lov til «å være litt utendørs og nyte frisk luft på dagen». Det ble ikke spesifisert hvor lenge barn skal få være ute om gangen eller om de får leke med andre barn.

Spanske barn har vært holdt innendørs siden 14. mars i et forsøk på å bekjempe spredningen av koronaviruset.

Borgermester i Barcelona Ada Colau, småbarnsmor selv, er en av dem som denne uka har bedt regjeringen åpne for at barn får slippe ut igjen.

I en tv-sendt brifing lørdag kveld sa statsminister Sánchez at Spania fra neste mandag vil la barn være ute, men la til at det ennå ikke er bestemt hvordan dette skal organiseres og reguleres. Sánchez sier at det må underlegges begrensninger og betingelser for å unngå smitte.

Spania er et av de hardest rammede av koronapandemien med over 20.000 døde. Landet har derfor innført strenge tiltak med en tilnærmet nedstengning av hele landet.

(©NTB)

Flere nyheter: