reklame
Menu
Parlamentarisk leder i Senterpartiet Marit Arnstad tar til orde for å åpne hele grunnskolen i små kommuner med lite koronasmitte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sp tar til orde for ulik skoleåpning

Små kommuner med lite koronasmitte bør kunne få åpne skolene raskere, mener Senterpartiet.

Av NTB | 15.04.2020 12:49:47

Utdanning: – Det er nesten 800 skoler i Norge som har under 100 elever, for de skolene mener jeg det bør være mulig å åpne hele grunnskolen, sier Sps parlamentariske leder Marit Arnstad til NRK.

– Alle de nasjonale rådene legger for stor vekt på de store byene og skolene, mens man i liten grad er villig til å se på differensiering, mener hun og trekker fram Lierne kommune som kun har to skoler.

– De har rimelig oversikt over forholdene i kommunene og har ingen smittede. At de ikke skal kunne tilby hele 1–7. trinn allerede nå, synes jeg er uheldig.

Neste uke åpner barnehagene, og uka etter skal 1.-4.-klassingene få komme tilbake på skolen. Men når resten av elevene får innta klasserommene, er uvisst.

Rådet fra Folkehelseinstituttet (FHI) har vært å åpne skolene helt, men regjeringen har valgt en annen vei. Helseminister Bent Høie (H) sier til NRK at de første åpningene skal gjøres nasjonalt og kontrollert.

– Det er ikke riktig at vi tok utgangspunkt i Oslo og omegn, vi tok utgangspunkt i hele landet og så hadde vi en egen vurdering knyttet til Oslo og Viken siden det var flere smittede der, sier Høie.

(©NTB)

Flere nyheter: