Menu
Sps energipolitiske talsmann Per Martin Sandtrøen sier at det ikke er aktuelt å tape kampen om EUs fjerde energimarkedspakke, slik partiet gjorde da EUs tredje energimarkedspakke, ble vedtatt i 2018. Foto: Javad Parsa / NTB

Sp stiller ultimatum om EUs energipakke

Om EUs fjerde energipakke blir vedtatt, vil Senterpartiet forlate regjeringen. Det sier partiets energipolitikere Per Martin Sandtrøen og Ole André Myhrvold.

Av NTB | 07.09.2022 00:20:44

Økonomi og næringsliv: Energipolitisk talsperson Per Martin Sandtrøen i Sp har et klart krav til regjeringspartner Arbeiderpartiet: EUs fjerde energimarkedspakke må ikke bli vedtatt, skriver Klassekampen.

– Vi kan ikke sitte i en regjering som vedtar den. Det vil ikke være mulig for Senterpartiet, sier han til avisen.

Sandtrøen er ifølge Klassekampen sentral i kretsen rundt partileder Trygve Slagsvold Vedum. Han erkjenner at hans syn på saken ikke er forankret i stortingsgruppen eller partiet.

– Vi har ingen vedtak på det, men jeg kjenner meg trygg på at jeg har med meg hele stortingsgruppen på at det ikke vil være mulig for Senterpartiet å sitte i en regjering som vedtar EUs fjerde energimarkedspakke, sier han.

Olje- og energidepartementet har allerede sendt store deler av lovverket på høring, og saken ligger nå hos regjeringen. Senterpartiet var også kritiske til innføringen av EUs tredje energimarkedspakke, som ble vedtatt i 2018.

Sandtrøen mener erfaringene fra dagens strømpriskrise har vist at Senterpartiet hadde rett.

– I dag har vi ingen regulering av hvor mye strøm som blir sendt ut, det er det som er problemet.

(©NTB)

Flere nyheter: