Menu
En rekke demokrater marsjerte ut i protest da Representantenes hus i South Carolina onsdag vedtok en lov som med få unntak forbyr abort. Foto: AP / NTB

South Carolina vedtok lovforbud mot abort

De folkevalgte i South Carolina har vedtatt en lov som med svært få unntak forbyr abort.

Av NTB | 17.02.2021 21:38:08

Medisin og helse: Loven ble vedtatt i Senatet i delstaten 28. januar, og onsdag ble den også vedtatt med stort flertall i Representantenes hus.

Torsdag skal de folkevalgte stemme på nytt over loven, men dette regnes som en formalitet. Deretter havner den på bordet til delstatens republikanske guvernør Henry McMaster, som har lovet å undertegne.

Loven pålegger leger å bruke ultralyd for å fastslå om fosterets hjerte slår. Dersom det er tilfelle, er det bare tillatt med abort dersom graviditeten er et resultat av voldtekt eller incest, eller om morens liv er i fare.

Tilsvarende lover er alt vedtatt i flere andre delstater, men vil først kunne tre i kraft dersom amerikansk høyesterett slår en strek over den såkalte Roe v. Wade-domsavsigelsen fra 1973 som legaliserer abort i USA.

Seks av de ni dommerne i amerikansk høyesterett regnes nå som konservative, og abortmotstandere håper derfor å vinne fram.

(©NTB)

Flere nyheter: