Menu
Det var i slutten av juni 2019 at ekteparet Siri Helen Johannesen og Per Arne Ormehaug ble funnet drept på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen. Deres sønn ble pågrepet kort tid etter. Foto: Richard Halland / NTB scanpix

Sotra-drapet: Drapssiktet ber om at nye sakkyndige vurderer hans tilregnelighet

Den 41 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sine foreldre på Sotra i juni 2019, har bedt om at nye sakkyndige vurderer tilregneligheten hans.

Av NTB | 04.03.2020 13:46:30

Kriminalitet og rettsvesen: Det bekrefter politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen i en epost til Bergens Tidende, og det kommer også fram i en fengslingskjennelse fra Bergen tingrett onsdag.

Det som er bakgrunnen for ønsket om ny sakkyndig, er at en av de først oppnevnte sakkyndige brukte taushetsbelagte opplysninger i sin erklæring, ifølge avisa.

Ekteparet Siri Helen Johannessen (66) og Per Arne Ormehaug (67) ble funnet drept på Kolltveit på Sotra 27. juni. Den siktede ble pågrepet på stedet etter å ha forklart at han hadde tatt livet av foreldrene sine.

Bare tre dager tidligere hadde mannen blitt skrevet ut etter å ha vært tvangsinnlagt på Sandviken sykehus i Bergen. Da politiet kontaktet sykehuset kort tid etter at mannen var pågrepet, leverte klinikkdirektør Brede Aasen ut enkelte helseopplysninger om 41-åringen. Aasen har forsvart utleveringen og sagt at han støttet seg på helsepersonelloven.

(©NTB)

Flere nyheter: