Menu
Sjøfartsdirektoratet har ikke konkludert med årsak til brannen i en hybridbåten Brim utenfor Tønsberg 12. mars, men har gitt pålegg om utbedring til søsterskipet Bard. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NTB

Søsterskip får pålegg etter hendelse på hybridskip i Tønsberg

Sjøfartsdirektoratet har gitt pålegg om utbedring til søsterskipet Bard etter brannen på hybridskipet Brim Explorer utenfor Tønsberg forrige uke.

Av NTB | 22.03.2021 15:38:18

Ulykker og naturkatastrofer: Hendelsen med Brim oppsto 12. mars mens hybridskipet lå til kai utenfor Tønsberg.

I flere dager fryktet brannvesenet en hydrogengasseksplosjon etter at det oppsto røykutvikling fra batterirommet på skipet.

Sjøfartsdirektoratet opplyser mandag at de har identifisert en designutfordring som kan ha bidratt til hendelsen, gjennom å tilføre salt/sjøvann til batterirommet.

Dette er tilsvarende for søsterskipet Bard og Sjøfartsdirektoratet har derfor gitt pålegg om utbedring for søsterskipet før fart.

Sjøfartsdirektoratet understreker at det ikke er konkludert med årsak til brannen, men at sikkerheten må komme først og at det er grunnen til at det nå gis et pålegg om utbedring på søsterskipet før det settes inn i drift igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: