Menu
Alexander Sørloths danske spisspartner Yussuf Poulsen ergrer seg over forspilte sjanser mot Frankfurt. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Sørloths Leipzig rotet vekk seieren mot Frankfurt

Alexander Sørloth fikk sjansen fra start igjen for RB Leipzig, men måtte avslutte kampen uten målpoeng da Eintracht Frankfurt greide 1-1 i Bundesliga søndag.

Av NTB | 14.03.2021 17:38:23

Sport: Frankfurt har vært et av Tysklands beste lag i 2021, men med tap og uavgjort i deres to siste ligakamper var det hjemmelag og serietoer Leipzig som var ventet å styre spillet.

Sørloths lag skapte det meste av det som skjedde før pause, men måtte vente til 2. omgang før de kunne ta ledelsen ved Emil Forsberg.

Målet så ut til å vekke Frankfurt, som kom mer inn i kampen igjen og utlignet til 1-1 da Daichi Kamada snek ballen forbi Leipzig-keeper Peter Gulasci, som fikk hånden på ballen før den endte i nettet.

Leipzig jaktet vinnermålet, men verken Sørloth eller noen av lagkameratene hans klarte å komme til store målsjanser i avslutningen av kampen. I stedet var det Frankfurt som fikk den største sjansen mot slutten, men kampen endte 1-1.

Det gjør at Leipzig taper terreng til Bayern München på toppen av tabellen, etter at serielederne slo Werder Bremen 3-1 lørdag.

Sørloth var egentlig aldri i nærheten av å score til tross for at han spilte hele kampen.

Nederlenderen ble spilt gjennom alene med keeper, men greide ikke å overliste Kevin Trapp, som hindret at ballen gikk i mål.

Det gjorde ballen derimot etter 13 minutter da Willy Orban kranglet inn en retur etter flere skuddforsøk fra Emil Forsberg, men flagget kom opp for offside og målet ble annullert.

Bayern München-klare Dayot Upamecano måtte byttes ut etter en knapp halvtime med skade, men Leipzig fortsatte å styre kampen.

Frankfurt kom på en sjelden visitt etter en drøy time da Kamada utlignet, men etter 1-1-scoringen handlet det meste om Leipzig igjen.

Til tross for et vedvarende press klarte ikke Leipzig å skape det helt store. Det var Frankfurt som fort kunne avgjort kampen til sin fordel etter 80 minutter.

Filip Kostic forserte på en kontring og slapp lekkert ballen gjennom til sin serbiske lagkamerat Luka Jovic foran mål. Men den Real Madrid-utleide spissen sløste bort sjansen og traff bare nettveggen.

Sørloth fikk nok en gang sjansen på kantposisjonen han har funnet formen i, men det var spilleren på motsatt kant, Justin Kluivert, som fikk den første store muligheten etter sju minutter.

Sørloths lag klarte ikke å ta ledelsen før pause, men kort tid etter hvilen kunne Forsberg sette inn 1-0. Svensken satte ballen kontant i nota etter at Kluivert hadde presset fram nok en redning fra Trapp.

(©NTB)

Flere nyheter: