reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Alexander Sørloths klubb Trabzonspor er av Uefa utelukket fra europacupspill kommende sesong. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sørloths klubb utestengt fra mesterligaen

Den tyrkiske serielederen Trabzonspor, med norske Alexander Sørloth som storscorer, ble onsdag utelukket fra europacupene kommende sesong.

Av NTB | 03.06.2020 18:19:06

Sport: Uefa straffer klubben for ikke å ha innfridd pålagte regnskapsmål. De stammer fra en tidligere inngått avtale om betingelser for å unngå sanksjoner for brudd på regelverket om økonomisk fair play (FFP).

Trabzonspor topper tabellen i tyrkisk eliteserie på bedre målforskjell enn Basaksehir før serien neste uke sparkes i gang igjen etter koronaviruspausen.

Utelukkelsen gjøres gjeldende dersom Trabzonspor kvalifiserer seg til en av Uefas klubbturneringer en av de to neste sesongene. Det betyr at Trabzonspor ikke får delta i mesterligaen eller europaligaen kommende sesong.

Manchester City er tidligere blitt utelukket fra europacupene for brudd på FFP-reglementet, men den engelske klubben har anket straffen til Idrettens voldgiftsrett (CAS), som skal avholde en høring i saken neste uke.

(©NTB)

Flere nyheter: