reklame for Sheiken Bowling
Menu
Alexander Sørloth har levert målpoeng i alle de fem siste landskampene, åtte til sammen (seks mål og to assist). I gullklokkekampen blir han et av Norges farligste våpen mot Serbia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sørloth vil fortsette målrushet i gullklokkekampen

Alexander Sørloth scoret to mål på sine 19 første landskamper, men har seks mål og to assist på de fem siste. Nå vil han krone gullklokkekampen med scoring.

Av NTB | 07.10.2020 16:08:00

Sport: – Klarer vi å gjenskape relasjonene fra kampen mot Nord-Irland så blir det bra. Serbias forsvarere er gode i boksen, men de klarer ikke å matche oss på fart. Jeg tror de vil få store problemer om vi får ballen i bakrom, sier han før torsdagens skjebnekamp.

Norge må slå ut Serbia for å kunne bryte 21 års sluttspilltørke med seier i omspillsfinalen i november, og den nye Leipzig-spilleren vil gjøre sitt beste for å bidra til det.

Sørloth har vært brennhet for landslaget det siste året. Han har startet bare tre av de fem siste kampene, men levert målpoeng i samtlige, åtte til sammen:

* Romania (1-1), 45 min.: 1 mål.

* Færøyene (4-0), 90 min.: 2 mål

* Malta (2-1), 90 min.: 1 mål.

* Østerrike (1-2), 27 min.: 1 assist.

* Nord-Irland (5-1), 90 min.: 2 mål, 1 assist.

Likevel passer Sørloth på å nevne Joshua King også når han snakker om spissene.

– I landslaget er det ganske klare ideer om hvordan spissene skal bevege oss og oppføre oss, og jeg tror det passer meg, Erling og Josh fint, sier han.

Likevel måtte han svare på hvorfor samspillet med Haaland fungerer så bra.

– Vi er ganske like spillertyper og tenker ganske likt. Vi vet hvor vi vil ha ballen, er glad i å springe i bakrom begge to og kan ha motsatte bevegelser. Det funker godt.

Sørloth pøste inn mål for Trabzonspor forrige sesong, men nå er han på plass i en ny klubb. Han har bare godt å si om RB Leipzig.

– Det er en veldig profesjonell klubb som har stabilisert seg på høyt nivå. Jeg ble tidlig solgt på den klubben, etter mesterligasesongen de hadde og måten de spiller på. Jeg var 100 prosent bestemt på at jeg skulle dit, det var det eneste som var aktuelt for meg, sier han.

Foreløpig har det blitt et par innhopp, og han har ikke rukket å score sitt første bundesligamål.

– Det er noen praktiske ting å sette seg inn i, og jeg har fått beskjed om at det blir en innkjøringsperiode der jeg skal matches rolig i starten. Så håper jeg det blir mer og mer etter hvert.

På landslaget er innkjøringsperioden over, og Sørloth er klar for å hjelpe Norge til sluttspill, slik faren Gøran gjorde på 1990-tallet.

– Formen er veldig fin. Jeg har fått trent godt over flere uker og kjenner meg veldig sugen på å spille fotball, sier han.

– Jeg er rolig, men skjerpet.

I forrige hjemmekamp ble han vraket fra start, men var heltent da han kom inn, satte fart i Norge og leverte assist til Erling Braut Haalands første landslagsmål. I Belfast herjet den duoen på topp og gikk av banen med to mål og en assist hver.

– Det var noen spennende måneder med mye fram og tilbake. Det var mange parter som skulle bli fornøyd, og det var en voldsom lettelse da det gikk i orden og jeg signerte kontrakten.

(©NTB)

Flere nyheter: