Menu
En småsyk Alexander Sørloth må stå over torsdagens landskamp mot Irland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sørloth ute mot Irland – aktuell til Finland-kampen

Landslagssjef Ståle Solbakken sier at Alexander Sørloth (26) ikke blir klar til torsdagens landskamp i fotball mot Irland.

Av NTB | 16.11.2022 13:02:27

Sport: – Utviklingen hans er positiv, fra å være halvt død til halvt levende. Han er veldig på bedringens vei, men kampen mot Irland kommer for tidlig for ham. Vi har godt håp om at han blir klar til kampen mot Finland søndag, sa Solbakken under onsdagens pressetreff i Dublin.

Sørloth har slitt med sykdom siden han kom til samlingen, og Solbakken rapporterte tirsdag at Spania-proffen var blitt dårligere enn dagen før. Nå har det iallfall snudd, men som ventet må Norge greie seg uten ham mot Irland.

Erling Braut Haaland er heller ikke aktuell for spill mot Irland, men kan bli det mot Finland.

– Vi trodde han skulle spille litt mindre, men kampen gikk ikke som ventet, og da ble det slik. Sannsynligvis slutter han seg til troppen når vi kommer hjem fredag. Det han sliter med er ikke en stor ting, derfor håper vi det.

Haaland befinner seg under samlingen i Barcelona.

– Han har noe han skal gjøre der som både vi og Manchester City er veldig enige om. Planen er at hvis det fungerer og alt går etter planen, skal han dukke opp når vi ankommer fra Irland, sa Solbakken om det.

– I forrige kvalifisering spilte Erling bare seks av de ti kampene. I år har han vært stabil for oss og spilt alle kampene. Jeg håper det fortsetter, men vi må også være forberedt på at han kan bli skadd. Det kan også skje med Sørloth, sa landslagssjefen.

– Da må andre inn i rollene, men de må spille på sin måte. Jeg sier ikke til noen av de skal gå inn og spille akkurat som Haaland.

Sørloth manglet da Norge trente på kamparenaen onsdag, men Solbakken bekreftet overfor NTB at alle de andre 23 i troppen er kampklare. Treningen ble stengt for mediene etter oppvarmingen.

– Han har slitt med noen småting de tre siste ukene, og det har satt ham utenfor noen kamper og på benken i andre. Han spilte 90 minutter lørdag, og vi var forberedt på at det kunne komme en reaksjon etter det, sa Solbakken.

Med Haaland og Sørloth mangler de to mestscorende spillerne i Solbakkens tid som landslagssjef.

Flere nyheter: