Menu
Alexander Sørloth sørget for at Trabzonspor fikk straffe søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sørloth scoret og fikset straffe – Trabzonspor holder koken i gullkampen

Alexander Sørloth skaffet straffesparket som ga 1-0 og scoret selv 3-1-målet da Trabzonspor slo Galatasaray i gullkampen i tyrkisk fotball søndag.

Av NTB | 05.07.2020 22:17:54

Sport: Scoringen var trønderens 21. i ligaen og nummer 29 i alle turneringer denne sesongen.

Sørloth og lagkameratene trengte seier i søndagens bortekamp mot fjerdeplasserte Galatasaray for å ikke tape terreng i tittelkampen mot Istanbul Basaksehir. Den oppgaven bidro trønderen i høyeste grad til å løse.

Fire minutter gjensto til pause da Sørloth ble lagt i bakken bakfra av hjemmelagets nederlandske midtstopper Ryan Donk. Dommeren pekte på straffemerket, og derfra var Trabzonspor-kaptein José Ernesto Sosa sikker.

Det gjorde oppgaven enda mer vrien for et Galatasaray-lag uten Martin Linnes på banen fra start. Nordmannen startet kampen på benken, men kom inn ved pause.

I annen omgang økte Trabzonspor til 2-0. Kaptein Sosa gjorde forarbeidet da venstreback Filip Novak doblet ledelsen.

Den norske landslagsspissen ble spilt opp på høyrekanten og brukte muskler for å holde en Galatasaray-spiller unna. Deretter hamret han ballen under hjemmelagets keeper Okan Kocuk og i mål.

Med seieren har trønderen og Trabzonspor fortsatt to poeng opp til Fredrik Gulbrandsen og Istanbul Basaksehir på tabelltoppen i den tyrkiske superligaen. Gulbrandsen fikk en sjelden sjanse fra start da Basaksehir slo Antalyaspor 2-0 lørdag.

Fire serieomganger gjenstår før seriemesteren er kåret i Tyrkia.

Alexander Sørloth er toppscorer i superligaen med sine 21 scoringer så langt. Nærmest følger Alanyaspors Papiss Cisse med 19.

Da hadde allerede Galatasaray blitt redusert til ti mann. Drøyt halvtimen var spilt da tidligere Premier League-spiller Sofiane Feghouli ble lagt hardt i bakken bakfra av en motspiller. Algerieren reagerte spontant med å sette knottene i brystregionen på synderen og ble belønnet med en tidlig dusj.

På tampen av kampen reduserte Jean Seri til 2-1 da hjemmelaget fikk straffespark, men deretter satte Sørloth inn målet som en gang for alle avgjorde oppgjøret.

(©NTB)

Flere nyheter: