reklame for Sheiken Bowling
Menu
Alexander Sørloth ble presentert som Leipzig-spiller onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sørloth om egne tyskferdigheter: – Veldig dårlige

Alexander Sørloth vedgår at han har en jobb å gjøre for å lære seg det tyske språket etter overgangen til Bundesliga-storheten Leipzig.

Av NTB | 23.09.2020 12:23:21

Sport: Sørloth har vært satt i forbindelse med en overgang til den tyske klubben i lang tid. Tirsdag falt de siste detaljene på plass, og onsdag møtte han pressen for første gang som Leipzig-spiller.

På pressekonferansen ble han blant annet utfordret på egne tyskferdigheter.

– De er dårlige. Veldig dårlige. Jeg må starte med timer, og forhåpentligvis lærer jeg raskt. Det viktigste i starten er å lære seg fotballvokabularet, sånn at jeg kan henge med på det treneren sier, smilte trønderen.

– Jeg liker ikke å tallfeste mål. Det viktigste er å hjelpe laget. Mål og målgivende pasninger er bonus, sa Sørloth, som stoppet på 24 ligamål i Tyrkia forrige sesong.

Sørloth røpet også på onsdagens pressekonferanse at han tirsdag var i kontakt med Bundesliga-kollega og landslagsmakker Erling Braut Haaland.

– Han gratulerte meg i går. Vi snakket bare kort sammen. Vi får nok mer tid til å prate når vi møtes på landslaget om en måned, sa Sørloth.

Sørloth ble solgt til Crystal Palace fra danske Midtjylland i januar 2018, men slo ikke til i Premier League. Utlånet til tyrkiske Trabzonspor det siste året har imidlertid vært en suksesshistorie.

24-åringen ble toppscorer i Tyrkia med 24 mål på 34 kamper. Han scoret også i cupfinalen, der Trabzonspor vant 2-0 over Alanyaspor.

Han avsto videre fra å tallfeste hvor mange mål han kan bidra med for Leipzig etter overgangen fra Trabzonspor.

Han gjennomførte den obligatoriske legesjekken tirsdag. Overgangssummen for den norske spissen skal ligge på rett i overkant av 250 millioner kroner, ifølge tyske og britiske medier.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: