Menu
Emil Forsberg (t.h.) jubler etter å ha sendt RB Leipzig til cupfinale. Foto: Carmen Jaspersen / AP / NTB

Sørloth og RB Leipzig til cupfinale – svensk volleyscoring fikset seier

RB Leipzig dominerte stort, men favoritten var minutter unna straffesparkkonkurranse mot Werder Bremen. På tampen reddet Emil Forsberg 2-1 og cupfinaleplass.

Av NTB | 30.04.2021 23:39:33

Sport: Svensken kom seg løs fra sin oppasser, hoppet fram og dunket inn vinnermålet på hel volley. Scoringen kom ett minutt på overtid av andre ekstraomgang.

Dermed er Alexander Sørloth og resten av Leipzig-laget klare for finale i den tyske cupen. Der kan Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund bli motstander.

Først i ekstraomgangene løsnet proppen for to lag som ikke hadde sluppet inn mål i cupen på veien til fredagens semifinale. Hwang Hee-chan gjorde 0-1 i det 93. minutt med en avslutning fra ti meter.

Sørkoreaneren hadde ikke lenge før entret banen som Sørloths erstatter. Da trodde de fleste at RB Leipzig hadde gjort jobben, men Leonardo Bittencourt utnyttet et fryktelig tilbakespill og scoret 1-1 etter å ha rundet keeper.

Allerede etter fire minutter kunne Sørloth fått nettkjenning. Trønderen var helt overlegen i en luftduell og stanget et innlegg på mål, men Pavlenka ryddet unna med en eminent enhåndsredning.

Det skulle bli kampens største sjanse før pause. Hjemmelaget var nærmest da Josh Sargent i ubalanse avsluttet like utenfor alene med Leipzigs målvakt.

På tampen av omgangen trodde Werder Bremen-spilleren at de hadde fått sjansen fra straffemerket. Davie Selke falt etter en duell med Nordi Mukiele, men straffen ble annullert etter en langvarig VAR-seanse. Videobildene viste at Selke lot seg bli hektet og konstruerte situasjonen.

Lørdag spilles den andre semifinalen mellom Dortmund og Holstein Kiel. Sistnevnte holder til på nivå to og har nylig mistet mange ligakamper på grunn av koronautbrudd. Haaland og co. blir svære favoritter i oppgjøret.

Cupfinalen spilles på Olympiastadion i Berlin 13. mai. RB Leipzig var tapende finalist i 2019 og jakter i år sin første store tittel.

Favorittene fra Leipzig ble holdt til 0-0 i ordinær tid mye takket være Werder-målvakten Jiri Pavlenka.

I annen omgang traff gjestene aluminiumen flere ganger, og på overtid spilte de seg til ytterligere to enorme muligheter. Uten uttelling måtte det ekstraomganger til i Bremen.

(©NTB)

Flere nyheter: