Menu
Emil Forsberg (t.h.) jubler etter å ha sendt RB Leipzig til cupfinale. Foto: Carmen Jaspersen / AP / NTB

Sørloth og Leipzig til cupfinale – svensk volleyscoring fikset seier

RB Leipzig dominerte stort, men var minutter unna straffesparkkonkurranse mot Werder Bremen. Helt på tampen reddet Emil Forsberg 2-1 og cupfinaleplass.

Av NTB | 30.04.2021 23:24:38

Sport: Svensken kom seg løs fra sin oppasser, hoppet fram og dunket inn vinnermålet på hel volley. Scoringen kom ett minutt på overtid av andre ekstraomgang.

Dermed er Alexander Sørloth og resten av Leipzig-laget klare for finale i den tyske cupen. Der kan Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund bli motstander.

Først i ekstraomgangene løsnet proppen for to lag som ikke hadde sluppet inn mål i cupen på veien til fredagens semifinale. Hwang Hee-chan gjorde 0-1 i det 93. minutt med en avslutning fra ti meter.

Sørkoreaneren hadde ikke lenge før entret banen som Sørloths erstatter. Da trodde de fleste at RB Leipzig hadde gjort jobben, men Leonardo Bittencourt utnyttet et fryktelig tilbakespill og scoret 1-1 etter å ha rundet keeper.

Favorittene fra Leipzig ble holdt til 0-0 i ordinær tid mye takket være Werder-keeper Jiri Pavlenka.

Allerede etter fire minutter kunne Sørloth fått nettkjenning. Trønderen var helt overlegen i en luftduell og stanget et innlegg på mål, men Pavlenka ryddet unna med en eminent enhåndsredning.

(©NTB)

Flere nyheter: