reklame for Sheiken Bowling
Menu
Yussuf Poulsen i aksjon for RB Leipzig mot Leverkusen lørdag. Dansken måtte tidlig ut med skade, og det duket for Alexander Sørloths debut i Bundesliga. Foto: Federico Gambarini, DPA via AP / NTB scanpix

Sørloth-debut som innbytter, Haaland i håndgemeng da Dortmund tapte

Alexander Sørloth fikk RB Leipzig-debuten som innbytter i første omgang av 1-1-kampen mot Leverkusen. Erling Braut Haaland var i håndgemeng da Dortmund tapte.

Av NTB | 26.09.2020 17:37:55

Sport: De norske landslagsspissene var i aksjon for hvert sitt lag i 1. Bundesliga lørdag, men ingen av dem fikk ballen i mål denne gang. Sørloth måtte sette seg på benken fra start i sin første kamp som Leipzig-spiller, men trener Julian Nagelsmann kastet ham innpå i det 27. minutt da danske Yussuf Poulsen måtte ut med skade.

Da sto det allerede 1-1 i Leverkusen. Svenske Emil Forsberg scoret et vakkert ledermål for gjestene framspilt av Poulsen allerede i det 14. minutt, men et drømmetreff fra Karem Demirbay seks minutter senere skapte balanse i regnskapet.

Sørloth markerte seg umiddelbart da han kom inn, med et fint framspill til Forsberg, men det skulle ikke bli noen drømmedebut i Bundesliga for trønderen av den typen Haaland hadde tidligere i år. Kampen ebbet ut med 1-1.

– Det var en interessant kamp med høyt tempo og sjanser til begge lag. Vi skulle gjerne ha vunnet, men kampen sett under ett var uavgjort rettferdig, sa Nagelsmann.

Forsberg har tro på Sørloth.

– Han kommer til å bli en fantastisk spiller for oss. Dette var hans første kamp med mye nytt å forholde seg til, særlig med tanke på pressingen, men han vil komme inn i det, sa Forsberg i et intervju vist på Viasat.

Etter en snau halvtime gnistret det til mellom spillerne etter en stygg takling fra Sami Khedira mot unggutten Jude Bellingham. Haaland havnet i heftig krangel med Augsburg-kaptein Jeffrey Gouweleeuw, og de pådro seg hvert sitt gule kort.

TV-bildene viste at Gouweleeuw fiket til Haaland, som dyttet ham kraftig i brystet. Det kunne endt med annen farge enn gult, men dommeren lot samtlige spillere bli på banen.

Hjemmelaget var påskrudd og tok ledelsen da Felix Uduokhai stanget inn Daniel Caligiuris frispark rett før pause. Caligiuri, som pleide å score mot Dortmund da han spilte for naboklubben Schalke, doblet ledelsen i det 54. minutt.

– Det er vanskelig å akseptere dette tapet. Vi dominerte kampen nesten totalt, men vi manglet tålmodighet, sa Dortmund-trener Lucien Favre.

Augsburg har vunnet sine to første kamper og overnatter på tabelltopp. Bayern München, Hoffenheim og Freiburg skal alle i aksjon søndag i forsøk på å følge opp seier fra åpningsrunden.

Julian Ryerson kom inn et drøyt kvarter før slutt og hjalp å berge poeng fora Union Berlin borte mot Borussia Mönchengladbach. Hjemmelaget ledet etter et hodestøt fra Marcus Thuram, men i det 79. minutt utlignet Nico Schlotterbeck da han nikket inn Marcus Ingvartsens innlegg. Dermed tok Union sitt første poeng i den nye sesongen.

Niclas Füllkrug ble for øvrig dagens mann med hattrick da Werder Bremen vant 3-1 borte mot Schalke.

Poeng fikk ikke Haaland og Borussia Dortmund med seg hjem fra Augsburg, der nordmannen i januar gjorde hattrick som innbytter i sin Dortmund-debut. Da ble det 5-3-seier, lørdag var det hjemmelaget som vant 2-0 foran 6000 fornøyde tilskuere.

Dortmund ropte på straffe noen ganger, men slet med å komme til store sjanser. Haaland hadde sin første store mulighet i sluttminuttene, men skuddet hans ble reddet.

(©NTB)

Flere nyheter: