Menu
Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sørlandet sykehus ber om ekstern revisjon etter feiloperasjoner

Sørlandet sykehus HF har bedt Helse sør-øst om at det gjennomføres en ekstern revisjon av forholdene knyttet til en lege som har operert utover sine rammer.

Av NTB | 06.02.2020 18:01:10

Medisin og helse: Det opplyser sykehusdirektør Nina Mevold i en pressemelding.

Legen jobbet tidligere som overlege ved Sørlandet sykehus Flekkefjord, hvor det i flere tilsynssaker ble dokumentert uforsvarlig behandling og brudd på loven, blant annet gjennom at legen utførte ortopediske operasjoner uten å være utdannet til det.

For ett år siden ble legen overført til sykehuset i Kristiansand hvor han begynte på den seks år lange spesialiseringen til ortoped, men de siste dagene har NRK skrevet at mannen har gjennomført operasjoner også ved dette sykehuset utover sine rammer.

– De aktuelle pasientene vil bli kontaktet. De som ønsker det, kan få en ny undersøkelse, sier Mevold i pressemeldingen.

Fylkesmannen i Agder ba for kort tid siden Helsetilsynet om en vurdering av legen, som ikke vil ha pasientrettet tjeneste fram til granskingen er ferdig. Fylkesmannen vil også vurdere om det er behov for administrative reaksjoner mot helseforetaket.

Tidligere torsdag ble sykehusdirektøren kalt inn på teppet til fylkeslege Anne-Sofie Syvertsen for å forklare seg om saken.

Etter møtet sa Syvertsen til Fædrelandsvennen at hun i møtet ble forsikret om at sykehuset vil gjennomgå alle journaler fra operasjoner som legen har utført.

Legen har overfor NRK ikke ønsket å kommentere saken.

Mevold sier at dette er noe sykehuset tar på høyeste alvor, og at de er opptatt av å ivareta pasienter som har spørsmål knyttet til behandlingen de har fått.

– Vi skal bistå Helsetilsynet med all den informasjonen vi har og som er nødvendig for at de skal få gjort sitt arbeid, sier Mevold.

(©NTB)

Flere nyheter: