Menu
USAs president Joe Biden skal til Sør-Korea, og det fryktes at Nord-Korea vil gjennomføre en kjernefysisk test mens han er der. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Sørkoreansk politiker: Nord-Korea er klar til å teste atomvåpen

Nord-Korea er klar til å gjennomføre en test av et atomvåpen, ifølge en politiker i Sør-Korea som har fått informasjon fra landets etterretningstjeneste.

Av NTB | 19.05.2022 09:30:52

Krig og konflikter: Parlamentarikeren Ha Tae-keung mener nordkoreanerne nå bare venter på å finne et godt tidspunkt for å gjennomføre testen.

Tidligere har USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sagt at det er mulig at Nord-Korea vil gjennomføre en atomprøvesprengning under Joe Bidens reise til Asia, som begynner med et besøk i Sør-Korea fredag. Dette er Bidens første reise til Asia siden han ble president.

Regimet i Nord-Korea skal ha lagt planer for atomvåpen-testen til tross for koronautbruddet som skaper store utfordringer for landet.

Siden nyttår har Nord-Korea gjennomført rekordmange tester av militære raketter, deriblant interkontinentale ballistiske missiler.

Testingen ble satt på pause da Bidens forgjenger Donald Trump forsøkte å komme til enighet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un om nedrustning. Trump og Kim møttes flere ganger, uten at dette førte til at den isolerte staten endret kurs.

(©NTB)

Flere nyheter: