reklame for Utvik Autoservice
Menu
Det som startet som en romantisk tur langs togsporene mellom Kessel og Göttingen, endte med et tragisk svanedødsfall. Denne svanen er avbildet på Østensjøvannet i Oslo, og har trolig ingenting med det tyske paret å gjøre. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Sørgende svane stanset tysk togtrafikk

En svane i sorg som nektet å vike fra sin døde partner, førte til stans i togtrafikken mellom de tyske byene Kassel og Göttingen.

Av NTB | 29.12.2020 10:08:02

Kuriosa og kjendiser: Politiet i Kassel opplyser at det som var en romantisk kjærlighetstur til togskinnene, fikk et tragisk utfall da den ene svanen kom borti strømledningene og døde.

Svanene var trolig der i en paringsstund. Enkesvanen nektet å forlate sin avdøde partner, til tross for at togene tutet og ville forbi.

Brannvesenet kom til stedet, men heller ikke de klarte å få svanen til å vike fra sin partners side. Etter en times stans i trafikken tok en brannbetjent en spesialbygget løfteanordning i bruk, og fjernet den døde svanen.

Da fulgte partneren etter. Annet enn at den syntes å være i sorg, sto det bra til med den overlevende svanen, som politiet flyttet til elven Fulda like ved.

Svaner lever ofte i livslange forhold, og har et felles ansvar for å ta vare på egg og unger.

(©NTB)

Flere nyheter: