Menu
Sør-Sudans president Salva Kiir (bildet) forsøker å komme opposisjonen i møte. Foto: John Muchucha / AP / NTB scanpix

Sør-Sudans president sier ja til viktig kompromiss

Sør-Sudans president Salva Kiir går med på opposisjonens krav om å dele Sør-Sudan inn i ti delstater, noe som kan bane veien for en samlingsregjering.

Av NTB | 15.02.2020 11:01:07

Krig og konflikter: Kompromisset kan bety slutten på borgerkrigen som har herjet landet i over seks år. Antall delstater er viktig fordi det avgjør hvordan makten fordeles i landet.

– Kompromissene vi akkurat har gjort, er i fredens interesse. Jeg forventer at opposisjonen vil gi noe tilbake, sier Kiir etter et møte med viktige ministre og militærtopper i Sør-Sudans hovedstad Juba lørdag.

Kiir og opposisjonsleder Riek Machar er under hardt internasjonalt press for å bli enige innen 22. februar. De to har tidligere brutt to frister i fredsforhandlingene som er ment å avslutte krigen.

Den har så langt kostet minst 380.000 mennesker livet.

Da Sør-Sudan ble et eget land i 2011, fastslo grunnloven at landet besto av ti delstater. Men i 2015 økte Kiir antallet først til 28 deretter til 32.

Nå har Kiir gått med på å tilbakestille den regionale inndelingen til de ti delstatene og fylkene som landet besto av i utgangspunktet.

Tidligere har Kiir hardnakket nektet å gjøre om på inndelingen.

(©NTB)

Flere nyheter: