Menu
Sør-Sudans president Salva Kiir får kritikk fra Norge, USA og Storbritannia etter beslutningen om å forlenge mandatet til landets overgangsregjering med to nye år. Foto: AP / NTB

Sør-Sudans overgangsregjering blir sittende

Overgangsregjeringen i Sør-Sudan blir sittende i to år til, til tross for at fristen det ble oppnådd enighet om i fredsavtalen i 2018. Norge er kritiske.

Av NTB | 04.08.2022 16:10:41

Politikk: En talsmann for overgangsregjeringen sier beslutningen om å videreføre mandatet ble tatt som følge av «utfordringer med å implementere fredsavtalen».

Overgangsregjeringens opprinnelige mandat utløper i februar neste år, men den har ennå ikke lykkes med å gjennomføre flere sentrale punkter i fredsavtalen – blant annet utarbeide en ny grunnlov.

Norge, USA og Storbritannia, som var fødselshjelpere for fredsavtalen, er kritiske til at overgangsregjeringen i landet blir sittende til 2025.

I et brev til landets president Salva Kiir påpeker de tre landene at beslutningen er tatt uten at alle berørte parter er konsultert og tar til orde for en mer inkluderende politisk prosess som der også Sør-Sudans sivilsamfunn og verdenssamfunnet får delta.

(©NTB)

Flere nyheter: