Menu
Japan jubler for scoring og seier i toppkampen mot Saudi-Arabia i VM-kvalifiseringen fotball tirsdag. Mens Saudi-Arabia måtte utsette feiringen av VM-billett, kunne Sør-Korea juble for VM-plass i den andre gruppen. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB

Sør-Korea VM-klar i fotball for 10. gang på rad

Sør-Korea slo Syria 2-0 i Dubai tirsdag og sikret plass i VM-sluttspillet i fotball selv om to runder gjenstår i kvalifiseringen.

Av NTB | 01.02.2022 21:05:20

Sport: Sør-Korea er VM-klar for 10. gang på rad. Som best har Sør-Korea tatt seg til semifinale i sluttspillet. Det var i mesterskapet på hjemmebane i 2002.

Venstreback Kim Jin-su og innbytter Kwon Chang-hoon scoret målene som sikret VM-billetten. Sør-Korea slår følge med Iran, som allerede hadde sikret VM-billett fra sin gruppe i den asiatiske kvalifiseringen. Iran leder fortsatt gruppa etter 1-0-seier over Forente arabiske emirater.

Med tapet er Syria ute av kampen om tredjeplassen som gir sjanse til plass i interkontinentalt omspill.

I den andre gruppen utsatte Japan den saudiarabiske feiringen av VM-billett med 2-0-seier på hjemmebane i Saitama. Takumi Minamino og Junya Ito scoret målene som gjør at japanerne er ett poeng bak gruppeleder Saudi-Arabia før de to siste rundene i mars.

Vietnam tok sine første poeng med 3-1 over nestjumbo Kina, som i likhet med Oman mistet siste sjanse til VM-plass tirsdag. Australia er sikret minst omspill.

Australia ville ligget mye bedre an med tre poeng mot Oman, men i nest siste minutt utlignet Abdullah Fawaz på straffespark med sitt annet mål for dagen. Jamie MacLaren og Aaron Mooy scoret for Australia.

I tillegg til vertsnasjonen Qatar er de VM-klare lagene Tyskland, Danmark, Brasil, Frankrike, Belgia, Kroatia, Spania, Serbia, England, Sveits, Nederland, Argentina, Iran og Sør-Korea, nevnt i rekkefølgen de kvalifiserte seg.

VM-sluttspillet avvikles i tiden 21. november til 18. desember.

Noen timer senere avga Australia poeng med 2-2 mot Oman. Australia er tre poeng bak Japan, men skal møte både Saudi-Arabia og Japan neste måned og er ikke ute av kampen om direkte VM-plass.

15 av de 32 plassene i sluttspillet er nå besatt.

(©NTB)

Flere nyheter: