reklame for Sheiken Bowling
Menu
Skjermer på T-banen i Seoul viser hvordan innbyggerne kan beskytte seg mot koronasmitte. Sør-Korea har den siste tiden vært rammet av et utbrudd drevet av omikronvarianten. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB

Sør-Korea sliter med håndteringen av koronadøde

Krematorier i Sør-Korea har fått beskjed om å øke kapasiteten, og sykehusene må kjøpe flere kjølerom for å oppbevare de døde mens smitten herjer i landet.

Av NTB | 22.03.2022 11:04:33

Medisin og helse: Spesielt i området rundt hovedstaden Seoul er det et stort etterslep av koronadøde som venter på å bli kremert slik at familiene kan begrave dem.

Helsemyndighetene i landet har instruert regionale krematorier til å øke kapasiteten ytterligere – allerede foretar landets krematorier rundt 1.400 kremasjoner om dagen.

I tillegg har Sør-Koreas sykehus og andre fasiliteter som oppbevarer døde blitt instruert til å øke sin kapasitet ved å legge til flere kjølerom.

Den svært smittsomme omikronvarianten av koronaviruset har rammet den ellers robuste pandemiresponsen i Sør-Korea hardt, og både sykehusinnleggelser og dødsfall har økt de siste ukene.

(©NTB)

Flere nyheter: