Menu
Nord-Korea skjøt opp et uidentifisert prosjektil onsdag, men oppskytingen endte i fiasko, ifølge sørkoreanske myndigheter. Her ser folk på et TV-program om Nord-Koreas oppskytinger. Bildene på TV-en er arkivbilder. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB

Sør-Korea melder om mislykket nordkoreansk oppskyting

Nord-Korea skjøt opp et uidentifisert prosjektil onsdag, men oppskytingen var en fiasko, ifølge sørkoreanske myndigheter.

Av NTB | 16.03.2022 06:25:08

Politikk: Ifølge den sørkoreanske generalstaben skjedde oppskytingen fra området Sunan i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang rundt klokka 9.30 onsdag.

– Det antas at den feilet umiddelbart etter oppskyting, heter det i en uttalelse.

Videre heter det at sørkoreansk og amerikansk etterretning analyserer detaljer fra oppskytingen som angivelig feilet, men det gis ikke flere opplysninger.

Departementet har overfor AFP ikke villet bekrefte rapportene, og det har ikke kommet noen advarsel fra landets kystvakt til båter i området, noe som ofte følger nordkoreanske oppskytinger.

Den japanske kringkasteren NHK melder at høytstående personer i regjeringsapparatet møttes ved statsministerens kontor for å diskutere situasjonen.

USA og Sør-Korea meldte forrige uke at Nord-Korea testet et ICBM-system i de to siste oppskytingene.

Nord-Korea har lenge jobbet med en ICBM som kan bære flere stridshoder, kalt Hwasong-17. Den ble avduket på en parade i oktober 2020.

Den har aldri blitt tatt i bruk, men USA sa forrige uke at nordkoreanerne nylig hadde testet deler av den, forkledd som en satellitt. Nord-Korea er allerede underlagt harde internasjonale sanksjoner på grunn av atomprogrammet, men USA beskrev testene som en «alvorlig eskalering» og sa at Nord-Korea vil bli straffet.

Japanske medier siterer ikke navngitte kilder i landets forsvarsdepartement på at Nord-Korea muligens skjøt opp et ballistisk missil.

Meldingen om oppskytingen kommer mens det er mistanke om at Nord-Korea ønsker å gjøre teste et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM) som kan frakte atomvåpen, den mest åpenbare provokasjonen siden 2017.

(©NTB)

Flere nyheter: