reklame for smiaa
Menu
Folk med ansiktsmaske går forbi plakater med informasjon om tiltak for å forhindre koronasmitte i Seoul. Den sørkoreanske regjeringen innfører strenge nedstengningstiltak for hele landet. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix

Sør-Korea innfører nye nedstengningstiltak

Den sørkoreanske regjeringen innfører nasjonale innstramminger for å få bukt med en ny oppblomstring av koronasmitte.

Av NTB | 22.08.2020 06:22:59

Økonomi og næringsliv: Lørdag ble det registrert 332 nye smittetilfeller. Det er andre dag på rad at antall nye tilfeller er over 300 og niende dag på rad at antall nye tilfeller er tresifret.

Statsminister Chung Sye-kyun sa lørdag at regjeringen vurderer å utvide nedstengningstiltak som allerede er innført i regionen rundt hovedstaden Seoul, der smitteoppblomstringen begynte, til å gjelde hele landet.

Like etter bekreftet helseminister Park Neung-hoo at tiltakene vil innføres fra søndag av.

Landet over blir kirker nå stengt, samtidig som restriksjoner og påbud om sosial distansering strammes inn.

Nattklubber, karaokebarer, bufférestauranter og dataspillkafeer stenges også, mens profesjonelle sportsarrangementer må gå for tomme tribuner.

Sør-Korea er blant landene som gikk svært hardt til verks i vår for å bremse smittespredningen. Etter den siste oppsvinget i smitte, er det totale antallet registrerte smittetilfeller i landet nå 17.002, mens det er registrert 309 dødsfall som følge av covid-19.

(©NTB)

Flere nyheter: