reklame
Menu
Tommy Fleetwood med trofeet etter fjorårets seier i Sun City Challenge. Den store golfturneringen i Sør-Afrika blir ikke arrangert i år som følge av viruspandemien. Foto: Christiaan Kotze, AP / NTB scanpix

Sør-Afrikas største golfturnering avlyst

Årets utgave av Sun City Challenge i golf er avlyst på grunn av viruspandemien, selv om det er over tre måneder til turneringen skulle avvikles.

Av NTB | 28.08.2020 18:23:07

Sport: Turneringen i det sørafrikanske feriestedet rett ved Rustenburg er blitt kalt «den afrikanske majorturneringen». Den inngår i europatouren og tiltrekker seg alltid et meget sterkt deltakerfelt. Den skulle avvikles i dagene 3.-6. desember, men det blir ikke noe av.

– Det var ingen enkel avgjørelse å ta. Dette er en turnering vi er svært stolte av, men om vi ved å hoppe over ett år er i stand til å arrangere en enda bedre turnering i 2021 så støtter jeg beslutningen fullt ut, sier den sørafrikanske golflegenden Gary Player.

Sør-Afrika har fallende kurve for antall smittetilfeller og dødsfall, men landet har verdens femte høyeste antall bekreftede smittetilfeller med over 618.000. Landets grenser har vært stengt siden mars, og det er ingen indikasjon på når de vil åpnes. Det gjorde det usikkert om golfstjerner fra andre land ville være i stand til å delta i Sun City Challenge.

Flere andre turneringer på europatouren legges også til Sør-Afrika når det er vinter på den nordlige halvkule.

(©NTB)

Flere nyheter: