Menu
Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa på talerstolen i Pretoria i slutten av november. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB

Sør-Afrikas president koronasmittet

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa er koronasmittet og får behandling etter å ha testet positivt på viruset søndag, opplyser presidentens kontor.

Av NTB | 12.12.2021 21:32:37

Medisin og helse: Han skal ha milde symptomer.

Den 69 år gamle presidenten, som er fullvaksinert, begynte å føle seg dårlig etter å ha deltatt i en minneseremoni for tidligere visepresident Frederik Willem de Klerk tidligere på dagen, heter det i meldingen.

Han er i hjemmekarantene i Cape Town og har ut neste uke delegert alle oppgaver til visepresident David Mabuza.

Hvilken virusvariant han er smittet med, er ikke opplyst. Den nye omikronvarianten ble først oppdaget i Sør-Afrika.

Ramaphosa omtaler smitten som en vekker og en advarsel for alle i Sør-Afrika om å vaksinere seg, og om å fortsette å være forsiktige med å utsette seg for smitte, ifølge uttalelsen fra presidentens kontor.

Presidenten var nylig å en rundreise til fire afrikanske land. Både han og alle medlemmene av delegasjonen ble koronatestet i hvert land gjennom reisen. Noen i delegasjonen testet positivt i Nigeria og ble sendt hjem, men gjennom resten av turen testet både Ramaphosa og resten av delegasjonen negativt. Han kom hjem fra Senegal 8. desember.

Sør-Afrika opplever for tiden økende smittetall, drevet av omikronvarianten. Mer enn 18.000 nye koronatilfeller ble registrert søndag. Flere enn 70 prosent av tilfellene er beregnet å være forårsaket av omikron.

Flere nyheter: