Menu
Politiet på stedet etter at en kvinne i 60-årene døde etter knivstikking i Halden. En mann i 30-årene er pågrepet. Foto: Trine Bakke Eidissen / Halden Arbeiderblad / NTB scanpix

Sønn siktet for å ha drept moren i Halden

En mann er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne i 60-årene døde etter å ha blitt knivstukket i Halden tidlig onsdag morgen. Mannen er kvinnens sønn.

Av NTB | 01.07.2020 11:47:58

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er sønnen til avdøde som er siktet, opplyser politiadvokat Ole Friestad i Øst politidistrikt til NTB.

Mannen, som er i 30-årene, er en kjenning av politiet.

Han er foreløpig ikke avhørt, men Friestad opplyser at dette vil skje så snart det er praktisk mulig. Siktede blir nå fulgt opp av helsepersonell.

– Jeg skal møte siktede senere i dag, og han vil bli begjært varetektsfengslet i morgen, sier mannens forsvarer, advokat Ole Richard Holm-Olsen, til NTB onsdag ettermiddag.

– Det vil si at siktede bodde et annet sted, sier han.

Politiet har gjort beslag av en kniv som det blir gjort undersøkelser av.

– Det vil bli gjennomført tekniske undersøkelser som pågår nå og vil bli videreført utover dagen. Det vil også bli gjennomført etterforskning i form av blant annet avhør og øvrige undersøkelser, sier Friestad.

Hvorvidt knivstikkingen fant sted utendørs eller innendørs er noe politiet vil forsøke å få klargjort, påpeker politiadvokaten.

– Vi rykket ut med store ressurser og pågrep formentlig gjerningsperson i umiddelbar nærhet, opplyste oppdragsleder Jo Rennemo Jellum i Øst politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Kvinnen ble brakt til sykehus med det som ble beskrevet som kritiske skader, og kort tid senere ble hun erklært død.

Mannen i 30-årene ble pågrepet utendørs. Knivstikkingen skjedde i Balders vei i Halden.

Til NRK opplyser Jellum at de ble varslet om hendelsen av flere vitner som var på stedet.

Friestad opplyser at moren og sønnen var registrert på forskjellige bostedsadresser.

Det var klokka 5.18 onsdag morgen at politiet fikk melding om at en kvinne var blitt stukket med kniv.

Flere nyheter: