Menu
Sondre Tronstad fortsetter karrieren i nederlandske Vitesse. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sondre Tronstad klar for nederlandsk fotball

Haugesund har solgt Sondre Tronstad til den nederlandske klubben Vitesse. Sørlendingen har signert en 3,5-årskontrakt med klubben.

Av NTB | 24.01.2020 16:30:30

Sport: Sørlendingen fullførte overgangen fredag etter at han besto den medisinske testen onsdag.

– Førsteinntrykket av klubben og folkene er veldig positivt. Jeg gikk rundt i Arnhem, og det ser ut som en flott og nydelig by. Spillemåten i æresdivisjonen passer meg meget godt. Jeg ønsker å fortsette utviklingen min, og jeg vil gjøre alt jeg kan for de gulsvarte, sier Tronstad til Vitesses nettsted.

– Vi har vært opptatt av å ivareta både våre egne interesser og imøtekomme Sondres ønske om en overgang. Han har hatt en veldig fin utvikling som spiller her hos oss, men nå er det naturlig at han tar neste steg. Vi fått på plass en avtale med Vitesse som vi er fornøyde med og ønsker Sondre lykke til i Nederland, sier Haugesunds sportslig leder Eirik Opedal til klubbens nettsted.

Vitesse innehar 6.-plassen i den nederlandske æresdivisjonen etter 19 runder.

Martin Ødegaard var utlånt til Arnhem-klubben forrige sesong. Marcus Pedersen spilte for klubben fra sommeren 2010 til sommeren 2014.

Dermed forlater 24-åringen Haugesund etter fire år i klubben. Han fikk 137 offisielle kamper for hvittrøyene som tapte cupfinalen mot Viking i desember.

Tronstad debuterte for Start i 2012 og meldte overgang til Huddersfield i 2014, men midtbanespilleren fikk ingen offisielle kamper for den engelske klubben.

(©NTB)

Flere nyheter: