Menu
En blank sjekk ligger klar hos Philadelphia Regional Financial Center. Den siste runden med kriseutbetalinger til skattebetalerne er allerede i gang i USA. Foto: Matt Rourke / AP / NTB

Sommertid og krisepenger på konto i USA

I USA vil denne helga bli preget av to ting – klingende mynt på konto og overgangen til sommertid.

Av NTB | 13.03.2021 18:23:10

Økonomi og næringsliv: Samtidig som amerikanerne stiller klokka fram, er finansdepartementet og skatteetaten IRS i full gang med utbetalinger av pengene som skal få fart på den amerikanske økonomien.

President Joe Biden signerte torsdag krisepakken på 1.900 milliarder dollar, etter at demokratene i Kongressen hadde sørget for å få den vedtatt. Pakken åpner for utbetalinger til enkeltpersoner på opptil 1.400 dollar, med enkelte inntektsgrenser. En familie på fire som kvalifiserer for støtte vil dermed få 5.600 doller – en sum tilsvarende omkring 47.000 kroner.

– Utbetalingene vil skje automatisk samtidig som IRS fortsetter de vanlige tilbakebetalingene av skatt, sier IRS-sjef Chuck Rettig.

Det anslås at 85 prosent av amerikanerne vil få penger gjennom ordningen, og målet er å få utbetalingene gjennomført i løpet av de nærmeste ukene. Dette er den tredje runden med slike kriseutbetalinger i USA, der nesten 30 millioner har vært koronasmittet og omkring 545.000 dødsfall settes i sammenheng med covid-19.

(©NTB)

Flere nyheter: