reklame for Utvik Autoservice
Menu
Manchester United må klare seg uten kaptein Harry Maguire tirsdag. Foto: Oli Scarff/Pool via AP / NTB

Solskjær uten forsvarssjefen mot PSG – Fernandes vikarierer som kaptein

Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

Av NTB | 19.10.2020 19:38:04

Sport: Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

– Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

Han håper å ha Maguire raskt tilbake i spill.

– Vi håper å ha han klar til helgen, men jeg er ikke sikker, sa United-sjefen.

«Skuffet over å gå glipp av morgendagens kamp med skade. Jeg skal jobbe hardt for å være tilbake så raskt som mulig», skriver Maguire selv på Twitter.

Lørdag utmerket imidlertid United-stjernen seg med positivt fortegn da han scoret i Premier League-oppgjøret mot Newcastle.

Aktuell for tirsdagens kamp i Paris er heller ikke Mason Greenwood eller nyervervelsen Edinson Cavani. Cavani spilte for PSG så sent som forrige sesong, men blir ikke å se mot gamleklubben.

– Vi håper ikke de aktuelle spillerne blir borte altfor lenge. Edinson trenger noen flere dager med treninger. Kanskje kan vi tenke på (ham til) helgen. Forhåpentligvis Harry, Eric og Mason også, men vi er ikke sikre, sa Solskjær.

Sist PSG og United møttes i mesterligaen, i mars 2019, sikret Solskjærs mannskap seg plass i kvartfinalen etter en mirakuløs snuoperasjon på bortebane. Den kampen vil ikke Solskjær bruke krefter på foran tirsdagens møte.

– Det er historie for oss. Det var en stor kamp, men den betyr ikke noe med tanke på denne kampen. Dette er et annet lag og et annet tidspunkt i turneringen. Uten fans blir det også en annerledes kamp, sa nordmannen på mandagens digitale pressekonferanse.

I Harry Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

– Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires.

Forsvarsprofilen har slitt i sesonginnledningen, og så sent som forrige onsdag ble han utvist i Englands møte med Danmark i nasjonsligaen. På sensommeren ble han arrestert under en ferietur i Hellas.

Solskjær satte videre ord på utviklingen laget hans har hatt under hans ledelse. Tirsdagens kamp omtalte han «som den største prøven så langt».

(©NTB)

Flere nyheter: