Menu
Ole Gunnar Solskjær mener sosiale medier gjør altfor lite i kampen mot rasisme og diskriminering. Foto: Jon Super / AP / NTB

Solskjær støtter boikotten av sosiale medier: – Blir gjort altfor lite

Fredag starter engelske klubbers helgelange boikott av sosiale medier for å ta avstand fra hatefulle meldinger. Ole Gunnar Solskjær gir sin fulle støtte.

Av NTB | 30.04.2021 08:24:33

Sport: Boikotten, som starter klokken 16.00 norsk tid fredag, har til hensikt å sette press på sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram om å gjøre mer i kampen mot hatefulle og rasistiske meldinger.

Solskjær var i klar i talen etter torsdagens europaligakamp mot Roma, om at han støtter boikotten fullt ut.

– Det er viktig at vi er med og sier ifra om hva vi mener. Det blir gjort altfor lite med det. Vi er 2021 og verden er fortsatt slik at vi må snakke om rasisme og diskriminering altfor ofte, sa Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

Boikotten skal vare ut mandag. Det ble kjent i en felles uttalelse fra blant andre Premier League, Englands fotballforbund (FA), ligaforeningen EFL og kvinnenes superliga tidligere i uka.

Torsdag sluttet Uefa seg til boikotten. I en pressemelding oppfordret president Aleksander Ceferin til handling.

– Vi har fått nok av disse feigingene som gjemmer seg bak sin anonymitet og spyr ut sine skadelige ideologier, sa Ceferin.

(©NTB)

Flere nyheter: