Menu
Edinson Cavani og Anthony Martial mister tirsdagens kamp mot RB Leipzig. Foto: Paul Ellis / AP / NTB

Solskjær før Leipzig-thriller: – Tradisjon at vi gjør det vanskelig for oss selv

Manchester United må ha ett poeng mot Leipzig tirsdag for å sikre mesterligaavansementet. Det er ikke første gang klubben har kniven på strupen.

Av NTB | 07.12.2020 17:38:18

Sport: Manager Ole Gunnar Solskjær mener tvert imot at det å sette seg i utfordrende situasjoner har blitt en slags vane for Old Trafford-klubben.

– Vi ser fram til kampen. Kamper som dette er noe vi ønsker. Samtidig er det tradisjon i United at vi gjør det vanskelig for oss selv. Sånn har det vært helt siden jeg spilte, og det er lenge, lenge siden, smilte nordmannen på mandagens digitale pressekonferanse.

United har i likhet med PSG og tirsdagens motstander Leipzig ni poeng foran den siste runden med gruppespillskamper. Det betyr at ett poeng i Tyskland holder for Solskjærs menn. Da vil Alexander Sørloths Leipzig forbli bak på tabellen.

Solskjær håper stjernene i hans egen stall vil skinne litt ekstra sterkt når det nå gjelder som mest.

– Utslagskamper og kamper som disse, der avansement står på spill, er store. Spillerne som er her, er Manchester United-spillere fordi de har kvaliteter vi har sett etter. Jeg er trygg på at de vil vise det i morgen, sa han mandag.

Klart er det samtidig at kristiansunderen må sy sammen en lagoppstilling uten spissene Edinson Cavani og Anthony Martial. De er begge uaktuelle med mindre skader.

– Det er bare småproblemer for Edinson og Anthony, men de reiser ikke med oss, sa Solskjær.

Han la samtidig til at keeper David de Gea og venstrebacken Luke Shaw er tilbake og med på turen til Tyskland.

United kommer til tirsdagens kamp med selvtillit etter snuoperasjonen i Premier League mot West Ham lørdag. Da ble 0-1 etter første omgang forvandlet til 3-1-seier.

(©NTB)

Flere nyheter: