Menu
Hope Solo erkjenner straffskyld for ruspåvirket kjøring etter at hun i slutten av mars ble pågrepet. Foto: Eugenio Savio/ AP/ NTB.

Solo dømt for ruskjøring – slipper fengsel

USAs tidligere fotballkeeper Hope Solo erkjenner skyld etter at hun i mars ble pågrepet for å sitte bak rattet på en parkert bil i alkoholpåvirket tilstand.

Av NTB | 26.07.2022 11:20:45

Sport: Amerikanerens promille var tre ganger høyere enn lovlig grense da hun ble anholdt, skriver New York Times.

Solo fikk mandag en betinget dom på to år og ble dømt til 30 dager i fengsel. Hun slipper å sone fordi hun i vår tilbrakte en måned på et behandlingshjem for sine alkoholproblemer.

De neste to årene er Solo pliktig til å møte en avhengighetsekspert.

I og med at hennes to barn satt i baksetet da hun fyllekjørte, ble 40-åringen også pågrepet for barnemishandling. Solo var også tiltalt for å ha motsatt seg en offentlig tjenestemann.

«Jeg undervurderte den destruktive innvirkningen alkoholen har hatt på livet mitt. Jeg gjorde en stor feil. Uten tvil den største feilen i livet mitt», skriver Solo i et innlegg på Instagram.

I slutten av mars ble Solo funnet slått ut i bilen på parkeringsplassen utenfor et kjøpesenter. Politiet skal ha luktet alkohol da de åpnet døren, og Solo nektet frivillig å bli med politiet til arresten.

Den tidligere målvakten er både OL- og VM-vinner med USA.

(©NTB)