Menu
Magnus Carlsen hadde en flott åpning av Rapid Challenge-turneringen i onlinesjakk tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Solid start for Carlsen i Rapid Challenge med to seire og to remis

Magnus Carlsen spilte tre partier med hvite brikker og vant to av dem på åpningsdagen av onlineturneringen Rapid Challenge. I de to andre ble det remis.

Av NTB | 19.05.2020 20:48:08

Sport: Han slo Aleksander Gristsjuk og Levon Aronian med hvitt. mens partiet mot Ding Liren med svarte brikker endte med remis. Også i dagens siste parti med hvitt ble det remis mot Hikaru Nakamura.

Dermed er nordmannen og Nakamura i tet etter første dag av turneringen, med 3 poeng av 4 mulige. Det samme har Sergej Karjakin og Wesley So.

Carlsen åpnet onlineturneringen med hvite brikker mot russeren Grisjtsjuk. Han spilte solid og godt med hvitt og etter 46 trekk endte åpningspartiet med norsk seier.

I 2. runde møtte Carlsen armeneren Levon Aronian, også det med hvitt. Det gikk bare 22 trekk før armeneren kom under og valgte å gi seg. Nordmannen leverte offerspill i verdensklasse da han ofret en løper som banet vei til seieren.

Han avsluttet dagen med et møte med amerikanske Hikaru Nakamura med hvite brikker. Carlsen hadde et overtak underveis, men måtte nøye seg med et halvpoeng.

Carlsen ble trukket til å spille seks av de 11 innledende partiene med hvite brikker og fem med svarte. Onsdag skal han ut mot kineserne Yu Yangyi og Wei Yi. Polske Jan-Krysztof Duda og amerikanske Wesley So står også på spilleplanen.

Han avslutter torsdag mot Sergej Karjakin, Daniil Dubov og 16-åringen Alireza Firouzja.

Magnus Carlsen gikk til topps i sin egen Magnus Carlsen invitational. Rapid Challenge-turneringen er den andre av fem i Magnus Carlsen Chess Tour.

Det er totalt nærmere 10 millioner kroner i premiepotten for vinneren av touren totalt.

Ding Liren var motstander i tredje runde hvor nordmannen hadde svart. Under presentasjonen av touren i forrige uke så han fram til møtet med den kinesiske storspilleren. Carlsen var i trøbbel underveis, men etter 48 trekk ble spillerne enige om remis.

Onlineturneringen har tolv spillere i startfeltet, og det spilles hurtigsjakk. De åtte beste går til kvartfinalen hvor nummer en møter nummer åtte, to mot sju, tre mot seks og fire mot fem. Hver spiller har 15 minutter på klokken og gis ti sekunders tillegg per trekk.

(©NTB)

Flere nyheter: