Menu
Patrick Thoresen noterte både mål og assist for Storhamar mot Grüner. Foto: Annika Byrde / NTB

Solid favorittseier til Storhamar – Frisk vant i forlengning

Storhamar slo Grüner 5-1 søndag og klatret til 3.-plass i eliteserien ishockey, mens Frisk Asker fikk det uventet tøft mot Ringerike.

Av NTB | 26.09.2021 19:37:56

Sport: Det ble en oppskriftsmessig seier for Patrick Thoresen og hans lagkamerater. Storhamar ledet 1-0 etter en jevnspilt åpningsperiode, men brukte den neste til å punktere oppgjøret.

1423 tilskuere på Hamar fikk se Thoresen gjøre 2-0 sju minutter ut i midtperioden etter en glipp bak hos Grüner. Backen Petter Andersen skled og mistet pucken, og den rutinerte Storhamar-løperen rundet keeper og satte pucken i mål.

3-0 kom ved Mikael Zettergren i et mønsterangrep tre minutter senere. Og før perioden var omme rakk Eirik Salsten å øke til 4-0 med en fin soloprestasjon.

I tredje periode kontrollerte vertene kampen greit, men Grüner fikk et trøstemål ved Tim Robin Johnsgård seks minutter før slutt. Han plukket opp en retur og hamret pucken i mål.

På tampen økte Rasmus Ahlholm til 5-1 for hjemmelaget.

Storhamar er oppe på tolv poeng og 3.-plass på eliteserietabellen etter seks kamper. Grüner står med fire poeng og ligger nest sist.

Frisk Asker er oppe på åtte poeng etter å ha slått nyopprykkede Ringerike 4-3 i forlengning.

I en målrik 2. periode vendte vertene fra Ringerike 0-1 til 2-1, før David Morley kvitterte for Frisk. Hampus Gustafsson sendte gjestene opp til 3-2 i tredje periode, før Leonards Rimjans ordnet 3-3 og forlenging.

Der scoret Mikael Dokken etter tre minutter, og dermed fikk Frisk Asker med seg to poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: