Menu
Viktor Hovland imponerte på åpningsrunden av Players Championship i Florida. Foto: John Raoux / AP / NTB

Solid åpning av Hovland – kjemper i teten i storturnering

Golfstjernen Viktor Hovland gikk åpningsrunden av prestisjetunge Players Championship i Florida på to slag under par. Det gir en plass helt i toppen.

Av NTB | 11.03.2021 19:08:17

Sport: 23-åringen lå på delt sjuendeplass da han hadde gjort unna de 18 første hullene i storturneringen. Med unntak av en tidlig dobbeltbogey spilte Hovland solid gjennom hele dagen.

Den norske golfprofilen startet sin runde med par på åpningshullet, og på det neste par fem-hullet måtte han tåle den nevnte dobbeltbogeyen. Oslo-gutten reparerte samtidig noe av skaden da han fikk birdie på det tredje.

Deretter fulgte birdier også på hull nummer sju og åtte. Halvveis var han dermed ett slag under par.

Det spekuleres riktignok i at nordmannen kan bli ilagt straffeslag som følge av et regelbrudd på åpningsrunden. Ifølge Eurosport skal Hovland ha flyttet ballen sin på ureglementert vis på hull nummer 15.

Foreløpig er imidlertid ikke 23-åringen ilagt noen ekstraslag.

Spanske Sergio Garcia topper resultatlista i Florida ved 19-tiden torsdag. Da var langt fra alle ferdige med sin åpningsrunde. Det kan samtidig bli vrient å matche Garcias meget sterke runde på sju slag under par.

Norsk-mexicaneren innledet turneringen med en førsterunde på to slag over par. Scorekortet inneholdt 16 par og to bogeys. Det gir en foreløpig delt 63.-plass.

Til start i Florida kom for øvrig golfprofilen med ny caddie. Broren Federico er byttet ut med langt mer meritterte Dean Elliott, melder Eurosport. Elliott har tidligere gått for profilerte spillere som Lee Westwood, Luke Donald og Joaquin Niemann.

– Vi ble enige om det. Han trenger en med mye erfaring, og for min del vil jeg jobbe med egne mål, sier Federico Ventura til Eurosport om caddiebyttet.

Hovland fortsatte så med ytterligere åtte hull på par, før det ble en solid birdie på dagens siste. Dermed endte han runden to slag under par. Det var det all mulig grunn til å være fornøyd med.

Kristoffer Ventura kom med i startfeltet i Players Championship etter å ha hatt reservestatus gjennom uka. Han skal angivelig ha fått klarsignal til å delta kun en time før turneringen startet.

(©NTB)

Flere nyheter: