Menu
FIKTIV VALP: Retten tror ikke kvinnen noensinne hadde denne valpen, som blant annet ble lovet bort til en kvinne på Stord. Foto: Privat

Solgte valp som ikke finnes – 29 ganger

En kvinne i 30-årene fra Stord ble lurt til å betale for en valp som ikke finnes. 29 personer ble lurt av selgeren fra Rogaland. Svindleren skaffet seg på denne måten 119.000 kroner.

Av Egil M Solberg | 26.11.2022 00:32:44

Svindel: En kvinne i 30-årene er dømt for bedrageri etter å ha solgt en valp som ikke finnes til 29 mennesker, melder TV2

Over en periode på fem måneder solgte en kvinne fra Nord-Jæren hunden igjen og igjen, uten at de fantes, mener retten.

Totalt fikk hun betalt 119.000 kroner i forskuddsbetaling for valpene.

Fredag ble kvinnen dømt til samfunnsstraff, samt til å betale erstatning til mange av dem hun mottok penger fra.

Svindlet kvinne på Stord

En av ofrene er Alice Steyn, bosatt på Stord. Hun kom over en annonse for en Cockapoo-valp på Finn.no, og ble umiddelbart sjarmert, melder kanalen.

– Selgeren virket pålitelig og troverdig. Hun sendte også bilde og info om valper og fôr som valpene brukte, sier Steyn til TV 2.

En liten stund etter hun hadde sendt kvinnen et depositum på 4000, fikk hun ifølge kanalen et tips fra Finn.no om at det kunne være mulig svindel. Da forsøkte hun å kontakte selgeren, uten hell.

– Jeg syntes jo selvfølgelig at det var surt. Jeg har familie, og de pengene kunne gått til så mye annet, sier Steyn til TV2.

Flere nyheter: