Menu
Sebastian Foss Solevåg knuste konkurrentene i Flachau. Foto: AP/Gabriele Facciotti/NTB.

Tok sin første verdenscupseier i slalåm

Sebastian Foss Solevåg revansjerte lørdagens sure 4.-plass med sin aller første verdenscupseier da han danket ut konkurrentene i slalåmen i Flachau søndag.

Av NTB | 17.01.2021 15:08:27

Sport: Solevågs første seier kom i hans 86. verdenscuprenn. Han hadde tidligere i sesongen kommet på 2.-plass, og han har også to 3.-plasser å vise til i spesialøvelsen slalåm.

29-åringen fra Spjelkavik tørket tårer før han klatret opp på seierspallen i Flachau etter en fantastisk finaleomgang.

– Det var deilig, rett og slett. Det har tatt tid, så det er deilig endelig å kunne lykkes. Jeg føler at jeg risikerte alt både i første og andre omgang, sa en rørt Solevåg til TV 2.

– Jeg må bare takke alle lagkamerater og familie og alt.

Solevåg ledet med 0,27 sekunds margin til Fabio Gstrein etter første omgang, og han beholdt roen da han sto alene igjen på toppen. Da ledet Marco Schwarz etter at både toeren og treeren (Manuel Feller) fra første omgang hadde feilet.

Solevåg ga gass nedover i løypa og økte ledelsen til Schwarz hele veien. I mål var han 76 hundredels sekund foran østerrikeren.

Den franske verdenscuplederen Alexis Pinturault kjørte seg kraftig opp i annen omgang og ble nummer tre.

Solevågs lagkamerat Henrik Kristoffersen byttet ut utstyret etter en skuffende 18.-plass i lørdagens renn og var atskillig piggere ned løypa i Flachau søndag. Han falt riktig nok fra 6.- til 7.-plass i finaleomgangen.

Timon Haugan tok seg også til finaleomgangen. Han endte på 24.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: