Menu
Sebastian Foss Solevåg vil ikke delta i lagkonkurransen i slalåm under OL i Beijing. Her med VM-gullet fra fjorårets seier. Foto: Torstein Bøe / NTB

Solevåg dropper medaljemulighet i OL

Sebastian Foss Solevåg har bestemt seg for å stå over lagkonkurransen i slalåm under OL i Beijing. Han var med da Norge tok VM-gull i øvelsen i fjor.

Av NTB | 03.02.2022 10:50:47

Sport: Til Sunnmørsposten sier han at han heller vil prioritere verdenscuprennene i Garmisch-Partenkirchen som kommer like etter at OL er over.

– Nei, jeg stiller ikke i lagkonkurransen. Jeg drar tilbake dagen etterpå for å fokusere på de to neste rennene i verdenscupen … Jeg hadde nok kjørt lagkonkurransen ellers, men nå blir verdenscupen et naturlig fokus, sier han til avisen.

Den eneste OL-øvelsen for hans del vil da bli slalåmrennet 16. februar, før han setter kursen mot Tyskland og verdenscuprennene. Solevåg ligger på 2.-plass, 37 poeng bak ledende Lucas Braathen, i slalåmsammendraget i verdenscupen.

Sunnmøringen var med på laget som vant VM-gull i fjor. Den gang besto laget av Solevåg, Thea Louise Stjernesund, Kristina Riis-Johannessen, Kristin Lysdahl og Fabian Wilkens Solheim. Riis-Johannessen er heller ikke med i øvelsen under årets OL etter at hun bestemte seg for å legge skiene på hylla i slutten av november.

I 2018 var Solevåg også med og tok OL-bronse i øvelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: